Samo przygotowanie takiego deseru zajmuje nie więcej niż 20 minut! Jednak przed degustacją musi trochę postać w lodówce, aby masa nieco stężała.
Smakuje naprawdę rewelacyjnie i znika w tempie ekspresowym!
- 150 g biszkoptów podłużnych
- 500 g sera twarogowego (może być z wiaderka)
- 200 ml śmietanki 30%
- 100 ml mleka
- 3-4 łyżki cappuccino (u mnie: czekoladowe)
- 3 łyżeczki żelatyny
- 4 łyżki cukru pudru (lub więcej)
- mini biszkopty
- kakao (do posypania)
Wykonanie:
Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Studzimy.
W misce miksujemy twaróg sernikowy ze śmietanką, cappuccino oraz cukrem pudrem. Masę próbujemy i gdy jest dla nas za mało słodka, to dodajemy jeszcze cukru pudru.
Do wystudzonej żelatyny rozpuszczonej w mleku dodajemy 2-3 łyżki zmiksowanego twarogu, mieszamy i całość wlewamy porcjami do masy serowej, cały czas miksując.
Gotową masę wylewamy na biszkopty, wyrównujemy. Na wierzchu układamy mini biszkopty.
Wkładamy do lodówki na minimum 2 godz.
Do wystudzonej żelatyny rozpuszczonej w mleku dodajemy 2-3 łyżki zmiksowanego twarogu, mieszamy i całość wlewamy porcjami do masy serowej, cały czas miksując.
Gotową masę wylewamy na biszkopty, wyrównujemy. Na wierzchu układamy mini biszkopty.
Wkładamy do lodówki na minimum 2 godz.
Fajne ciacho!
OdpowiedzUsuńBardzo dobry przepis
Usuń