środa, listopada 09, 2016

SAŁATKA CURRY Z SELERA NACIOWEGO

Sałatka curry z selerem naciowym oraz kurczakiem to ulubiona sałatka w moim domu. Gdy pojawia się na święta, zawsze robi furorę wśród gości. Ja tę sałatkę trochę zmodyfikowałam dodając winogron i granat. Wyszła rewelacyjna !

Składniki:
  • 1 op. selera naciowego
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 200 g winogron czerwonych
  • 1/2 granatu
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka curry
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz
  • oliwa do smażenia
Wykonanie:

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, curry, pieprzem i solą. Smażymy, a następnie studzimy. Selera naciowego i winogron myjemy, osuszamy. Seler naciowy kroimy w kostkę, a winogron kroimy w ćwiartki. Wyłuskujemy ziarenka granatu. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Kuchnia MagdaLeny , Blogger