Pizzerinki francuskie z jabłkami

Szybkie przekąski z ciasta francuskiego... pizzerinki z jabłkami, cynamonem i orzechami włoskimi. Prosta i pyszna przekąska na różnego rodzaju imprezy czy wieczór z przyjaciółmi - jedyne 4 składniki! Wymaga bardzo mało naszej pracy i gotowa jest w niecałe 30 minut! Idealna propozycja, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni lub gdy pojawią się niespodziewani goście. Dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Polecam je jako sylwestrowe przekąski 😉



Składniki:
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 2 słodkie jabłka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • garść orzechów włoskich

Wykonanie:

Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Każde ćwiartki kroimy na cienkie plasterki.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 18 małych prostokątów. Następnie układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku układamy po 3-4 plasterki jabłka i posypujemy cynamonem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 min.
Orzechy grubo siekamy i posypujemy wierzch upieczonych pizzerinek.







Komentarze

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny