Zupa jaglana z granatem i migdałami

Gdy rano nie masz czasu i brak Ci pomysłu co by tu jeść. Oto pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie... zupa jaglana na mleku, słodzona bananem, z dodatkiem granatu i płatków migdałowych. Przepyszna! Doda Ci energii na cały poranek 😊


Składniki:
  • 1 szklanka dowolnego mleka ( u mnie jest sojowe)
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 1 banan
  • 1/4 granatu
  • garść płatków migdałowych
Wykonanie:

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy płatki jaglane i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 5 min. Banana obieramy, kroimy w plasterki i wrzucamy do mleka. Za pomocą blendera miksujemy wszystko na gładki krem. Wyłuskujemy ziarenka granatu. Gotową zupę wylewamy na talerz, posypujemy ziarenkami granatu i płatkami migdałowymi.




P.S. Przepis mojego autorstwa.

Komentarze

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny