poniedziałek, maja 15, 2017

EGZOTYCZNY JOGURT MROŻONY

Wiosna! Wiosna! Nareszcie do nas zawitała 😊Zrobiło się ciepło i przyjemnie, i od razu w ruch poszły lody i zimne desery 🍨 U mnie nie było inaczej...w weekend powstał pyszny mrożony jogurt z egzotyczną nutą. Nie jest on za bardzo słodki,a orzeźwiający. Wykonanie takiego deseru zajmuje nie więcej jak 10 minut, tylko później najdłuższe jest czekanie. Jednak zapewniam Was, że opłaca się poczekać bo efekt końcowy zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy 😉 


 Składniki:
  • 1 mango
  • 500 ml jogurtu waniliowego
  • sok z 1 pomarańczy
  • kilka borówek
  • kilka malin
  • 2 kostki gorzkiej czekolady
Wykonanie:

Mango obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski i blendujemy na gładki mus. Do musu z mango dodajemy jogurt waniliowy oraz świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy. Mieszamy dokładnie. Podłużną formę do pieczenia (keksówkę) wykładamy folią spożywczą i wlewamy do niej przygotowaną masę. Wkładamy do zamrażalki na całą noc.
Następnego dnia blaszkę wyciągamy z zamrażalnika i wykładamy z niej deser na deskę do krojenia za pomocą wystających kawałków folii spożywczej. Jogurt mrożony kroimy w plastry i układamy na talerzyku. Podajemy z borówkami, malinami oraz tartą gorzką czekoladą.






22 komentarze:

  1. Takie proste a jakie dobre ^^ U nas też klimat mango :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow! Na pewno smakuje obłędnie :) Podziel się ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno wypróbuję jak tylko będzie jakiś upalny dzień :) na razie z pogodą ciężko :) no i te mango mmmm... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam :) P.S. U mnie pogoda bardzo ładna ;)

      Usuń
  4. Ale pomysłowe! Super deserek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny deser na letnie popołudnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takiej wersji nie znałam.. Jejku jakie cudo ! Wypróbuję ... ;) i przy okazji zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i polecam bo naprawdę świetnie smakuje :)

      Usuń
  7. Świetna alternatywa dla lodów :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo mi się podoba ten deser, szczególnie sposób udekorowania :)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchnia MagdaLeny , Blogger