wtorek, 25 kwietnia 2017

PIECZONE SZNYCLE W WIÓRKACH POMIDOROWYCH

Jestem. Wróciłam. Mam nadzieję, że już na dobre. Bardzo się stęskniłam za blogiem, no i oczywiście za Wami 😊 Brakowało mi tego bardzo...
Dziś proponuję sznycle z indyka pieczone w piekarniku. Nic niezwykłego. Za to niezwykła będzie panierka tych sznycli... bo z wiórków pomidorowych od Evita- smakorientu.com
Sznycelki nieco mi przypaliło bo po przygotowaniu ich zajęłam się czym innym, a męża poprosiłam, aby włożył je do piekarnika jak się nagrzeje i koniecznie zakrył folią aluminiową. Niestety, ale nie dość, że nie zakrył folią to jeszcze włożył na samą górę 😱 Dobrze, że coś mnie tknęło i po 10 minutach pieczenia zerknęłam do piekarnika bo byśmy jedli węgielki 😜 Mimo tego, mięsko w panierce pomidorowej bardzo mi smakowało. Wiórki pomidorowe nadały ciekawego smaku i aromatu. Spróbujcie, polecam!



 Składniki:
Wykonanie:

Sznycle z indyka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozklepujemy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Na jednym talerzu rozbełtujemy jajko, a na drugim wysypujemy wiórki pomidorowe. Każdy ze sznycelków obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w wiórkach pomidorowych. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20 min. 2-3 min. przed końcem pieczenia możemy odkryć folię.
P.S. Nie popełnijcie tego błędu co mój mąż 😉










6 komentarzy:

  1. Bardzo apetycznie wyglądają i na pewno smakują obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak źle to one nie wyglądają :) Po prostu panierka nieco się przyrumieniła za bardzo, ale same sznycelki wyglądają ok :) Super danie :)

    Pozdrawiam serdecznie,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Patryk :) W smaku były bardzo dobre :)

      Usuń

wydruk

Podziel się ze znajomymi :)