DOMOWE HOT DOGI

Hod dogi 🌭...kojarzą mi się z podróżą, bo można je znaleźć prawie na każdej stacji benzynowej⛽ Dawniej, gdy gdzieś jechaliśmy to podczas tankowania, hot dogi były stałym punktem programu 😉 Ale od kiedy zaczęłam odżywiać się świadomie hot dogi na stacjach benzynowych już nie kuszą. Czasami jednak ma się ochotę na dobrej jakości fast fooda, wtedy warto zrobić go w domu.


Składniki:
( 2 porcje )
Wykonanie:

Bułki kroimy wzdłuż, ale nie przekrawamy do końca. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 3-5 min. Parówki gotujemy we wrzącej wodzie przez około 3-4 min. Wyjmujemy z wody. Pomidora i sałatę myjemy, osuszamy. Pomidora kroimy w półplasterki, a ogórka konserwowego w plasterki. 
Bułkę wyciągamy z piekarnika i wkładamy do niej sałatę, parówkę, pomidora i ogórka. Posypujemy prażoną cebulką i na końcu dodajemy ketchup i/lub musztardę. 
Polecam musztardę meksykańską Dagomy - to jak połączenie musztardy z ostrym sosem paprykowym i na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym ostre smaki. Do hot dogów pasuje idealnie.

  

  



* Wpis powstał we współpracy z Dagoma


Komentarze

  1. Mniam, pyszne hot dogi :) Już ich dano nie jadłem :) Muszę kiedyś sobie takie zrobić :)

    Pozdrawiam serdecznie,
    Patruk

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam!!! Najlepsze są takie domowe z mnóstwem dodatków :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny