sobota, 8 października 2016

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELĄ

Pasta idealna do kanapek... Urozmaici zarówno śniadanie jak i kolację.


Składniki:
  • 1 makrela wędzona
  • 4 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek drobno kroimy. Makrelę obieramy ze skóry, czyścimy z ości i rozrywamy rękami na małe kawałki. Ugotowane i ostudzone jajka drobno siekamy nożem lub ścieramy na tarce na ostrych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.






2 komentarze:

  1. Super pasta rybna :) Ja strasznie uwielbiam pasty rybne :) Zazwyczaj robię je na bazie twarogu i cebuli :) Muszę kiedyś spróbować zrobić taką pastę z majonezem ;)
    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam spróbować :) To ulubiona pasta mojego męża i często u nas w domu ją robię. Jest naprawdę dobra!

      Usuń

wydruk

Podziel się ze znajomymi :)