NADZIEWANE POMIDORKI

Super szybka przekąska na kolację lub imprezę z przyjaciółmi. Pomidory nadziewane twarożkiem z dodatkiem papryki, łososia wędzonego i koperku. Robi się je błyskawicznie i świetnie smakują.


Składniki:
  • 4 pomidory
  • 200 g sera białego
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 50 g łososia wędzonego
  • pęczek koperku
  • 1/3 papryki czerwonej
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Pomidory myjemy, osuszamy, odcinamy wierzch i wydrążamy w środku. Paprykę myjemy i kroimy na drobną kostkę. Umyty pęczek koperku drobno siekamy. Łososia wędzonego kroimy na mniejsze kawałki. Twaróg mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy pokrojonego łososia, paprykę oraz koperek. Mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wydrążone pomidory napełniamy masą serową. Udekorować listkiem bazylii, pietruszki lub innej zieleniny.






Komentarze

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny