wtorek, lutego 20, 2018

PUDDING Z SUCHARKÓW Z BORÓWKAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Pudding chlebowy to specjalność Brytyjczyków i jest to super pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa. A ja zamiast czerstwego pieczywa użyłam sucharków delikatesowych i przygotowałam pudding z białą czekoladą i borówkami. Wyszedł rewelacyjny! Taki prosty przepis, a można wyczarować niebanalne śniadanie na słodko. To również świetna propozycja, gdy zabranie pieczywa, a chcemy zjeść coś naprawdę pysznego. Dodatki możemy dobierać według gustu - dla mnie połączenie białej czekolady i owoców, jak: borówki czy maliny jest doskonałe 😋
Sucharki Extra Delikatesowe są lekkie i kruche, nie zawierają syropu glukozowo-fruktozowego oraz konserwantówIdealna nadają się do zapiekanych puddingów i nie tylko...


Składniki:

Wykonanie:

Sucharki smarujemy z obu stron masłem i układamy w naczyniu żaroodpornym na zakładkę.
W rondelku podgrzewamy śmietanę z mlekiem i rozpuszczamy białą czekoladę. Nie doprowadzamy do zagotowania. Studzimy. Następnie dodajemy rozbełtane jajka i całość mieszamy. Otrzymaną masą jajeczno-śmietanową zalewamy sucharki w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy umytymi borówkami i odstawiamy na około 15-20 min. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-35 min. Podajemy na ciepło.














16 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. A jeszcze lepiej smakuje niż wygląda :)

      Usuń
  2. Nie spotkałam się wcześniej z takim przepisem.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak dla mnie śniadanko bomba:) Nigdy nie jadłam takiego puddingu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takich sucharków nie jadłam kilka lat, narobiłaś mi ochoty. Z takimi dodatkami to już w ogóle musiały smakować cudownie ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smakował rewelacyjnie i zniknął w mgnieniu oka ;) Polecam!

      Usuń
  5. Pudding z sucharków robiłam i ja - myślałam, że zgłoszę go do konkursu, ale jakoś mi się terminy pomyliły i nie zdążyłam;) wyszedł bardzo smaczny i jestem przekonana, że Twoja wersja z czekoladą i borówkami smakowała obłędnie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O szkoda, że nie zdążyłaś :(
      Mój pudding smakował przepysznie :)

      Usuń
  6. teraz już wiem, z czego robi się pudding ;)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchnia MagdaLeny , Blogger