Krem z kukurydzy z papryką i kurczakiem

Błyskawiczna zupa. Jedyne co musimy mieć to wcześniej przygotowany bulion lub możemy użyć gotowego. Maksymalny czas jaki zajmie nam przygotowanie tej zupy to 30 minut! Słodki krem z kukurydzy z ostrą nutą papryczki chili oraz dodatkiem papryki i kurczaka smakuje wyśmienicie. Jak dla mnie jest to krem z kukurydzy o smaku paprykowym 😉Spróbujecie? 


Składniki:
  • 450 g kukurydzy mrożonej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 filet z kurczaka
  • 1,2 - 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1/2 papryczki chili
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Bulion podgrzewamy i wrzucamy do niego kukurydzę. Zagotowujemy, a następnie gotujemy około 10 minut. Blendujemy na gładki krem.
Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w większą kostkę. Papryczkę chili myjemy i kroimy na bardzo drobne kawałeczki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w kostkę. Do kremu kukurydzianego wrzucamy pokrojoną paprykę, papryczkę chili oraz kawałki piersi z kurczaka. Dodajemy paprykę słodką mieloną, pieprz oraz sól. Gotujemy do momentu aż kurczak nie będzie surowy, około 10-15 min. 


Komentarze

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny