TWAROŻEK ORZECHOWY Z BAZYLIĄ

Coś dla wielbicieli past kanapkowych... Pasta z twarogu z dodatkiem orzechów laskowych oraz bazylii. Smakuje wyśmienicie. Idealna na śniadanko i nie tylko...

Składniki:
  • 200 g sera białego półtłustego
  • 15 listków bazylii
  • 50 g orzechów laskowych
  • 1-2 łyżki oliwy
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Wykonanie:

Orzechy wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8-10 min. Następnie obieramy ze skórki.
Do miski blendera wrzucamy obrane orzechy, umyte listki bazylii i dodajemy oliwę. Miksujemy na gładką masę. Następnie powstałą masę łączymy z serem białym i dodajemy jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy tak, aby powstała jednolita pasta. Przyprawiamy pieprzem i solą.




Komentarze

  1. O wow! Pelne zaskoczenie dla mnie Absolutnie nie wiem jak może smakować taka pasta a myslalam ze znam chyba wszystkie możliwości smakowe takich past Chyba się pokusze o twoja propozycje i zrobie odrobinke na probe Dam oczywiście znac Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezłe :) Bardzo lubię pasty kanapkowe, szczególnie lubię je jeść z grzankami :)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny