poniedzia艂ek, stycznia 23, 2017

SA艁ATKA HAWAJSKA

Sa艂atka znana prawie przez wszystkich i stara jak 艣wiat 馃槈 Ja znam j膮 od dzieci艅stwa, odk膮d pami臋tam go艣ci艂a u nas w domu na 艣wi臋tach i r贸偶nego rodzaju imprezach. Szukaj膮c sa艂atki na wiecz贸r ze znajomymi, przypomnia艂am sobie w艂asnie o niej. Nie jad艂am jej ze "100 lat" bo ca艂kiem o niej zapomnia艂am, a jest bardzo szybka i prosta w wykonaniu. Sprawdzi si臋 na ka偶dej imprezie. I znowu przekona艂am si臋, 偶e proste rozwi膮zania s膮 najlepsze! Oto ma艂e przypomnienie dla tych, kt贸rzy zapomnieli jaka dobra jest ta sa艂atka 馃構 


Sk艂adniki:
  • ok. 300-350 g szynki konserwowej w kawa艂ku
  • 200-250 g sera 偶贸艂tego w kawa艂ku
  • 1 puszka ananasa
  • 1 s艂oik selera sa艂atkowego Dagoma
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2-3 艂y偶ki majonezu
  • s贸l, pieprz
Wykonanie:

Szynk臋 oraz ser 偶贸艂ty kroimy w kostk臋. Ananasa ods膮czamy z syropu i r贸wnie偶 w kostk臋. Selera i kukurydz臋 ods膮czamy z zalewy. Selera kroimy na mniejsze kawa艂ki. Wszystkie sk艂adniki mieszamy w salaterce z majonezem. Przyprawiamy pieprzem oraz sol膮. 

   

   
  



6 komentarzy:

Copyright © 2016 Kuchnia MagdaLeny , Blogger