poniedziałek, 31 października 2016

KREMOWA ZUPA BROKUŁOWA Z PULPECIKAMI

Sycąca zupa brokułowa z małymi pulpecikami z indyka oraz czerwoną fasolką i drobnym makaronem. Zupa ta może pełnić rolę zarówno pierwszego jak i drugiego dania. Mamy w niej wszystko- zupę krem, mięso i makaron. Danie jednogarnkowe godne polecenia!


niedziela, 30 października 2016

PASTA A'LA HUMMUS POMIDOROWA Z KOPERKIEM

Hummus ten oryginalny to pasta z ugotowanej ciecierzycy, tahini (pasta sezamowa), czosnku i soku z cytryny. Jak widać poniżej, u mnie hummus nie jest oryginalny bo tahini zamieniłam na sezam i olej, a czosnek w ogóle pominęłam (bo niestety nie mogę go jeść)... no i dodałam kilka dodatków od siebie, żeby trochę urozmaicić smak bo bez czosnku zrobił się mdły. Wyszła więc całkiem dobra pasta z ciecierzycy, którą dedykuje wszystkim co czosnku nie mogą jeść lub po prostu nie lubią 😉


sobota, 29 października 2016

CURRY Z KURCZAKIEM I MANGO

Obiad w orientalnym stylu 🍛...Delikatny (bez czosnku i imbiru) i kremowy sos curry na mleczku kokosowym z kurczakiem, marchewką, mango oraz dodatkiem sezamu. Smak oryginalny, lekko słodkawy...co tu dalej pisać-sami spróbujcie!


piątek, 28 października 2016

SAŁATKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I AWOKADO

Nieodłącznym elementem mojej idealnej kolacji jest dobra sałatka, a do tego tosty lub grzanki z serem. Jak tylko mogę to staram się je robić. Tym razem sałatka z łososiem wędzonym, a do tego awokado i granat. Prosta 4-składnikowa i niewymagająca wiele czasu a jaka dobra!

środa, 26 października 2016

SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO I SERA PLEŚNIOWEGO

Nieskomplikowana i chrupiąca sałatka z 4 składników: selera naciowego, sera pleśniowego, granatu i orzechów włoskich. A do tego zdrowa i pyszna. Idealna na szybką kolację czy lunch...
Jeśli lubicie nowe smaki - koniecznie wypróbujcie ją!

wtorek, 25 października 2016

BURGERY OWSIANE Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ

Domowy i zdrowy fast food 🍔 - jarskie burgery z płatkami owsianymi, cukinią, marchewką, ziarnami słonecznika oraz kaszą jaglaną. Pieczone w piekarniku. Pychota! Zajadają się nimi nawet mięsożercy 😉


niedziela, 23 października 2016

SAŁATKA Z KURCZAKIEM, MANGO I PIECZONĄ DYNIĄ

Przepis dla osób lubiących sałatki na słodko...ze słoną nutą - mango, pieczona dynia w miodzie oraz sos z dodatkiem chutney z mango.A do tego ser feta dla przełamania tej słodyczy. Sałatka pewnie nie dla każdego... Dla mnie bomba!


sobota, 22 października 2016

8 POMYSŁÓW NA NIEBANALNĄ KOLACJĘ

W związku z powstaniem strony Kuchnia MagdaLeny prowadzenie zakładki "Coś wytrawnego" na stronie ALE Ciachoo! uznałam za bezsensowne, więc postanowiłam ją zlikwidować. Nie chciałam, aby te przepisy gdzieś się zapodziały, więc przenoszę je wszystkie tutaj.
Oto 8 pomysłów na oryginalne i pyszne kolacje ze strony ALE Ciachoo!


piątek, 21 października 2016

środa, 19 października 2016

GULASZ CIECIORKOWY Z DYNIĄ

Rozgrzewający i sycący gulasz... Bezmięsny, ale za to z cieciorką, marchewką, selerem naciowym i dynią. W sam raz na jesienną pogodę. Dla mnie idealnie komponuje się z makaronem razowym, ale można go podać także z ziemniakami lub kaszą - jak kto lubi...

poniedziałek, 17 października 2016

GALARETKA DROBIOWA

Delikatna galaretka drobiowa na bogato - z dużą ilością mięsa, marchewką i groszkiem. Idealna na kolację lub przystawkę. Najlepiej smakuje pokropiona sokiem z cytryny lub octem np. jabłkowym.


niedziela, 16 października 2016

KOTLECIKI RYBNE Z CHIPSAMI

Jest to danie w stylu Chips 🍟 & Fish 🐟 , tylko w zdrowszej wersji. Na pewno przypadnie ono do gustu dzieciom i wszystkim miłośnikom chipsów oraz paluszków rybnych.


piątek, 14 października 2016

PLACUSZKI KAKAOWE

Placuszki kakaowe z nadzieniem serowo-bananowym z masłem orzechowym podawane na ciepło stanowią pyszne śniadanie, które poprawia nastrój. Można je także przełożyć, polać czekoladą i wstawić do lodówki. Podawane na zimno smakują jak doskonałe ciacho i mogą pełnić funkcję deseru 🍰


czwartek, 13 października 2016

KREM MARCHEWKOWY Z POMARAŃCZĄ

Pogoda za oknem nie rozpieszcza, więc trzeba się wspomagać. Zupa ta jest idealna na taką jesienną pogodę... porządnie rozgrzewa 😉 Bardzo lubię tę zupę! Przepis pochodzi z książki "Okrasa kontra Pascal" Kuchnia Lidla- przepis Pascala Brodnickiego (troszeczkę przekształcony przeze mnie).

poniedziałek, 10 października 2016

niedziela, 9 października 2016

czwartek, 6 października 2016

RISOTTO Z WĄTRÓBKĄ

To danie Was zaskoczy...o dziwo nie czuć w nim wątróbki. Jest to dobry pomysł gdy chcemy wątróbkę "przemycić" 😉 A kto jej nie lubi- w tym daniu może się do niej przekonać. Zachęcam do spróbowania!


środa, 5 października 2016

wydruk

Podziel się ze znajomymi :)